Matic droeg geen klaproos vanwege herinneringen aan Servië

5 november 2018, 21:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het afgelopen weekend droegen nagenoeg alle spelers in de Premier League een klaproos op het tricot om oorlogsslachtoffers te herdenken. Manchester United-middenvelder Nemanja Matic deed dat niet, kreeg vervolgens bakken met kritiek en heeft nu uitgelegd waarom hij geen 'poppy' droeg.

De Britten herdenken jaarlijks op 11 november alle oorlogsslachtoffers en in de dichtstbijzijnde speelronde dragen spelers in de Britse competities daarom een klaproos op het shirt. Matic deed dat dus niet en heeft via zijn Instagram tekst en uitleg gegeven.

"Voor mij is het slechts een herinnering aan de bombardementen op Servië", valt er te lezen. "Ik was als 12-jarige een angstige jongen die in Vrelo woonde, terwijl mijn land werd verwoest door de bombardementen. Ik wil de klaproos echter niet ondermijnen als een symbool van trots in Groot-Brittannië, maar we zijn een product van onze eigen opvoeding en dit is een persoonlijke keuze.''

Ook James McClean draagt al jarenlang geen 'poppy'. De Ier van Stoke City vindt dat onrespectvol richting de Ieren die tijdens Bloody Sunday familieleden zijn verloren door het geweld van het Britse leger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen