Europese competities fel tegen komst van Super League

6 november 2018, 11:02

De vereniging van Europese competities is fel tegenstander van de vorming van een Europese Super League. In een statement sluit het verbond zich aan bij de UEFA. De Europese voetbalbond liet eerder weten de nieuwe competitie absoluut niet te zien zitten. De Super League zou volgens de European Leagues de toekomst van het profvoetbal in Europa bedreigen.

European Leagues is een verbond van meer dan dertig Europese competities. 'Een gesloten Super League zal ernstige en blijvende gevolgen hebben voor de duurzaamheid van het professionele voetbal op lange termijn in Europa', meldt de vereniging in een statement.

Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat de allergrootste Europese clubs plannen maken voor een exclusief toernooi: de Super League. Bayern München, Arsenal, Manchester United, Juventus, AC Milan, Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea, Paris Saint-Germain, Manchester City, Liverpool en 'gasten' Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma zouden de deelnemers zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen