Spoorboekje: Ajax kan naar de knock-outfase bij zege op Benfica

7 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 7 november.

Nieuws

Reacties op nederlaag PSV

Negentig minuten lang leek PSV op weg naar een goed resultaat tegen Tottenham Hotspur in de Champions League, maar uiteindelijk kwam deze er niet. Daardoor is de uitschakeling in het miljardenbal een feit, maar hoe ziet men de kansen op de Europa League en wat vond men van het vertoonde spel? Naast alle reacties vanuit Londen uiteraard ook de 'Tops en Flops' van de Champions League-avond van de Eindhovenaren.

Specials

Analyse: wat zijn de succesfactoren in de tactiek van Ten Hag? 

Ajax kan zich woensdagavond plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De laatste keer dat dat de Amsterdammers lukte, was in 2005/06. Maar onder Erik ten Hag is de ploeg amper te verslaan, krijgt het weinig goals tegen en laat het bij tijd en wijle de meeste mooie dingen zien. Welke aanvallende en verdedigende patronen zijn te herkennen onder de oefenmeester? Een uitgebreide analyse.

Wedstrijden

Benfica - Ajax (21.00 uur)

Lukt het Ajax om zich woensdagavond te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League? Winnen de Amsterdammers van Benfica, dan zijn zij na vier groepswedstrijden al zeker van overwintering in het miljardenbal. Twee weken geleden werden de Portugezen in de Johan Cruijff ArenA door een late goal met 1-0 verslagen. Ajax staat er halverwege de groepsfase geweldig voor, waardoor ook een gelijkspel in Lissabon geen verkeerd resultaat zou zijn.

Olympique Lyon - 1899 Hoffenheim (21.00 uur)

Het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete kan tegen 1899 Hoffenheim een reuzenstap richting overwintering in de Champions League zetten. De Fransen verzuimden twee weken geleden om de volle buit mee te nemen uit Duitsland (3-3), maar hebben nog steeds een voorsprong van drie punten op Hoffenheim en Shakhtar Donetsk. Lukt het Lyon vanavond wel om te winnen? En zien we ook Justin Hoogma aan de aftrap?

Juventus - Manchester United (21.00 uur)

Voor de neutrale voetballiefhebber het toetje van deze woensdagavond: Juventus - Manchester United. Met Cristiano Ronaldo in de geleden wordt Juventus beschouwd als één van de favorieten voor de Champions League-titel. Op Old Trafford won Juventus onlangs met 0-1. In het tweede duel met United kan de Italiaanse club na vier duels de koppositie veiligstellen.

Voetbal op tv

18.55 uur: CSKA Moskou - AS Roma, Ziggo Select, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Benfica - Ajax, Veronica en Ziggo Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Champions League Switch, Ziggo Select, schakelprogramma van de Champions League-duels

21.00 uur: Bayern München - AEK Athene, Ziggo Golf, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Juventus - Manchester United, Ziggo Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Manchester City - Shakhtar Donetsk, Ziggo Docu, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Viktoria Plzen - Real Madrid, Ziggo Extra, live verslag van het Champions League-duel

23.00 uur: Nabeschouwing, Veronica, nabeschouwing van Benfica - Ajax

23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, talkshow over de actualiteiten in het voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen