PSV onder 19 verliest en heeft overwintering niet in eigen hand

6 november 2018, 14:56

PSV onder 19 heeft in de Youth League een nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur. Het team van Ruud van Nistelrooij (op archiefbeeld) ging dinsdagmiddag met 2-0 onderuit. Dit betekent dat PSV overwintering niet meer in eigen hand heeft.

Het duel tussen de jeugdelftallen werd zonder supporters afgewerkt, omdat het trainigscomplex van Tottenham onvoldoende capaciteit heeft. Onder anderen John de Jong, Ernest Faber, Boudewijn Zenden, André Ooijer en ook Mauricio Pochettino waren wel aanwezig op Spurs Lane. Zij zagen Tottenham vroeg op voorsprong komen tegen PSV, dat speelde met onder meer Armando Obispo, Michal Sadilek en Joël Piroe.

Doelman Kyan van Dorp moest al in de vijfde minuut vissen bij een rake kopbal van Malachi Walcott vanuit een hoekschop. Dat de gelijkmaker lang uitbleef, was een klein wonder. In de eerste helft miste PSV drie honderd procent kansen. Na rust liet Van Nistelrooy Noni Madueke debuteren. De Engels jeugdinternational kwam afgelopen zomer juist over van Tottenham. In de tweede helft was PSV ook nog een paar keer gevaarlijk, maar viel de gelijkmaker niet. In blessuretijd moest PSV zich definitief gewonnen gegeven, toen de Engelsen toesloegen in de counter: 2-0 via Troy Parrott.

PSV staat derde met vier punten op zak. Tottenham heeft er twee meer. FC Barcelona is met tien punten bijna zeker van de achtste finale, terwijl Internazionale met een puntje amper een rol van betekenis speelt. De nummer twee van iedere poule zal een tussenronde moeten spelen om de achtste finale te bereiken. PSV speelt in de Youth League nog tegen Barcelona en Inter.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!