Duels tussen Ajax en ADO Den Haag blijven zonder uitfans

6 november 2018, 15:35   Bijgewerkt: 6 november 2018, 19:33

De wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag blijven voorlopig zonder uitsupporters. Dit heeft burgemeester Pauline Krikke van Den Haag dinsdag besloten na lang en uitvoerig overleg met de verschillende betrokken partijen. Volgens de burgemeester zijn er goede en lange gesprekken geweest. Echter is er een beperkt draagvlak van de Haagse supporters, voor zowel het bezoeken van de uitwedstrijd als voor het ontvangen van Ajax-fans.

"Vanuit mijn verantwoordelijkheid heb ik steeds als basisvoorwaarde gesteld dat een veilig verloop van de wedstrijd mogelijk moet zijn zonder buitensporige maatregelen en extreme politie-inzet", zegt Krikke in een toelichting op de website van ADO. "Nog los van de capaciteitsproblemen bij de politie, zit er een grens aan wat ik maatschappelijk verantwoord vind voor het organiseren van een voetbalwedstrijd."

Krikke geeft aan dat ze een beroep moet doen op buitensporig veel agenten om de veiligheid te garanderen. "Uiteindelijk is het aan mij om een besluit te nemen. En ik erken heel eerlijk: het is een razend ingewikkeld dilemma. Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend. Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. En ik kan én wil de veiligheid en openbare orde elders in de stad niet verwaarlozen ten faveure van het organiseren van één voetbalwedstrijd. Dat is aan de stad en de inwoners niet uit te leggen."

Reactie ADO

ADO respecteert de beslissing van de gemeente. "Duidelijk is dat de burgemeester de voor- en tegenargumenten tegen elkaar heeft afgewogen en is, na lang wikken en wegen, tot dit weloverwogen besluit gekomen", aldus directeur Mattijs Manders. "We respecteren en begrijpen de beslissing die genomen is. Zeker als blijkt dat een ordentelijk verloop van de wedstrijd niet zomaar gegarandeerd kan worden. Voor een ander besluit blijkt op dit moment geen of onvoldoende draagvlak."

Volgende maand ontvangt Ajax de Residentieclub op zondag 2 december in de Johan Cruijff ArenA, zondag 24 december is de Hofstad het decor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen