KNVB toont begrip voor niet geven van rode kaart aan Kali

6 november 2018, 16:30

De beslissing van de arbitrage om afgelopen zaterdag Anouar Kali slechts een gele kaart te geven voor een harde tackle op Kristoffer Peterson, houdt de gemoederen bezig. De KNVB deelde dinsdagmiddag een video waarin duidelijk werd hoe de VAR het moment beoordeelde. De voetbalbond zegt begrip te hebben voor de beslissing van zowel Danny Makkelie als de videoarbitrage.

'Hoewel een rode kaart zeker gesteund had kunnen worden, gezien de snelheid en complexiteit van de actie, is hier begrip voor de beslissing van scheidrechter Makkelie en VAR Martin van den Kerkhof', aldus de KNVB. 'Na het nauwkeurig bestuderen van de beelden, is immers te zien dat Kali uitglijdt en zijn tegenstander niet ernstig raakt.'

Kali ontkende na de wedstrijd dat hij Peterson bewust hard onderuit haalde. De twee hebben een verleden: in hun gezamenlijke periode bij FC Utrecht sloeg Kali op een training Peterson een gebroken kaak. "Zoals je net ziet groeten we elkaar gewoon. Ik heb 'Kris' nog gesproken toen hij bij Utrecht speelde, alles is allang uitgesproken", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen