Benfica-coach Vitória is klaar voor treffen met Ajax

6 november 2018, 17:17

Ondanks de slechte vorm van Benfica, is trainer Rui Vitória vol vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen Ajax woensdagavond. De coach denkt dat het duel met de Amsterdammers de ommekeer kan betekenen en wil van geen druk weten. De oefenmeester is namelijk niet bezig met zijn eigen positie. "Het gaat nu niet om trainer Vitória. Het gaat om Benfica."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie, geciteerd door A Bola. "Deze wedstrijd komt precies op het juiste moment. Mijn spelers willen laten zien wat ze kunnen, ze willen overtuigen", verzekert hij. "In Amsterdam hadden we genoeg kansen om te scoren en bepaalde een detail het wedstrijdverloop." Dankzij een late goal van Noussair Mazraoui stonden de Portugezen zonder punten, hetgeen ze in de twee duels daarna ook overkwam.

Dus staat Vitória vol onder druk bij Benfica. In de media kwam het bericht naar buiten dat de coach op gesprek moest komen bij voorzitter Luís Filipe Vieira. Dat bevestigde de trainer. "Maar dat doe ik elke week, soms zelfs nog vaker. Dus dat is niets bijzonders. We hebben de dingen besproken die we altijd bespreken." Daarmee wilde hij niets weten van onrust rondom zijn persoon. "Bovendien gaat het nu niet om trainer Vitória. Het gaat om Benfica."

Ontmoeting met Ajax

En voor Benfica is het van belang dat er gewonnen wordt van Ajax, anders is de kans op het bereiken van de volgende ronde in de Champions League heel gering. "We zullen met durf en vertrouwen moeten spelen", besefte Vitória. "Maar ik heb alle vertrouwen dat mijn ploeg juist nu het juiste signaal gaat afgeven aan alle criticasters. Winnen van Ajax, dat is het enige wat nu voor mij telt."

Lees ook: Benfica heeft Seferovic terug voor cruciaal duel met Ajax

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen