'Ook Monaco-eigenaar Rybolovlev opgepakt in Belgische zaak'

6 november 2018, 20:35   Bijgewerkt: 6 november 2018, 23:43

AS Monaco-eigenaar Dmitri Rybolovlev is opgepakt in het kader van een onderzoek naar corruptie. Alle Franse media melden dat de rijke Rus dinsdagochtend door de politie werd meegenomen voor verhoor, nadat er bij hem een huiszoeking werd gedaan. De aanhouding zou ook te maken hebben met het Belgische schandaal 'Propere Handen'.

Dat schrijft onder andere het Franse Le Monde. Rybolovlev wordt er van verdacht een geheim netwerk te hebben met veel lokale autoriteiten, onder andere met de minister van Justitie Philippe Narmino, die recentelijk nog werd opgepakt. Verder wordt de eigenaar verdacht van corruptie en omkoping: wat de link met de Belgische schandezaak is, is niet bekend. Ook wordt hij verdacht van een opmerkelijke sponsordeal met AIM, waarbij het geld via een niet-toegestane constructie terug gestort zou worden.

Het is niet de eerste tegenvaller voor de Monegasken. De ploeg gaat, ook na de aanstelling van Thierry Henry, nog altijd bijzonder slecht in de Ligue 1 en vecht daarin tegen degradatie. In de Champions League werd ook nog geen wedstrijd gewonnen en stond het dinsdag na ruim twintig minuten al met 0-3 achter tegen Club Brugge, de enige overgebleven concurrent in Groep A. Rybolovlev was overigens niet aanwezig bij dit duel door zijn aanhouding. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen