FC Porto en Schalke 04 zetten reuzenstap naar knock-outfase

6 november 2018, 22:53

FC Porto en Schalke 04 hebben een reuzenstap gezet naar de volgende ronde in de Champions League. De nummers één en twee van Groep D kwamen beiden tot een eenvoudig zege in eigen huis op Lokomotiv Moskou en Galatasaray. Daardoor zijn de Russen definitief uitgeschakeld in de strijd om de Champions League, terwijl de ploeg van Ryan Donk en Garry Rodrigues zo goed als geen kans meer heeft op overwintering in het miljardenbal.

FC Porto - Lokomotiv Moskou 4-1

Zonder Riechedly Bazoer begon koploper FC Porto uitstekend in eigen huis tegen de nog puntloze Russen. Binnen twee minuten maakten de Portugezen via Héctor Herrera uit een aanval van 21 passes de openingstreffer. De middenvelder kwam naar binnen en schoot vanaf de rechterkant in de verre hoek raak. De tweede treffer vlak voor de pauze kwam ook vanaf rechts: Moussa Marega werd weggestuurd en faalde oog-in-oog met keeper Guilherme niet.

Hoewel Jefferson Farfán na een klein uur uit een corner de 2-1 binnenkopte, zat er geen resultaat in voor de bezoekers. Een andere voormalig Eredivisie-speler, Jesús Corona, besliste namelijk het duel niet veel later. Uit een counter kapte de ex-Tukker de verdediger uit en schoot snel na de aansluitingstreffer de beslissende goal binnen. in blessuretijd maakte Otávio nog de vier treffer voor de Portugezen.

{image[330137][right-half][Mark Uth]}Schalke 04 - Galatasaray 2-0

Met Donk en Rodrigues in de basis begonnen de Turken rampzalig aan het duel met Schalke 04. Fernando Muslera gleed na vier minuten met bal en al over de zestienmeterlijn, waardoor hij de bal moest loslaten. Guido Burgstaller profiteerde volop en schoot de bal simpel in het lege doel van de bezoekers. Zonder groots te spelen kwamen de Duitsers na een uur ook op 2-0, dankzij voormalig sc Heerenveen-spits Mark Uth. De aanvaller schoot een teruggetrokken voorzet simpel binnen en daarmee vergrootte hij het gat met Galatasaray tot vier punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen