De Jong trots en realistisch: "Tottenham wint terecht"

6 november 2018, 23:25   Bijgewerkt: 6 november 2018, 23:34

Luuk de Jong is ondanks de nederlaag van PSV tegen Tottenham Hotspur trots op zijn ploeg. De al gewisselde captain zag hoe een eigen doelpunt van invaller Trent Sainsbury uiteindelijk zorgde voor de terechte, maar zeer late nederlaag. "Als je heel de wedstrijd bekijkt, is Tottenham natuurlijk de terechte winnaar."

Dat was de conclusie van de aanvaller, die voor het snelste doelpunt van PSV zorgde in Champions League tot dusver. Tot een kwartier voor tijd leek zijn treffer een heel goed resultaat op te leveren, vooral dankzij keeper Jeroen Zoet. "Ik wil het hele team een compliment geven, dat we zolang hebben stand gehouden. Jeroen Zoet pakte echt een aantal geweldige ballen. Dat ze toch nog twee keer scoren, is alleen ontzettend zuur voor ons", aldus De Jong tegenover Veronica.

Net als in Eindhoven was Tottenham de betere ploeg en kwam PSV er amper aan te pas. "We krijgen nog een aantal mogelijkheden om de 1-2 te maken, het is zuur dat je dat niet doet", aldus de spits. "Misschien hadden we in de omschakeling iets rustiger moeten zijn, wat meer de tijd nemen zodat je betere beslissingen kunt maken. Tottenham nam op een gegeven moment namelijk heel veel risico. Maar ze waren de betere ploeg en wij hebben alles gegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen