Vertonghen looft De Ligt: "Is erg indrukwekkend"

7 november 2018, 08:48

Vanuit Engeland volgt Jan Vertonghen zijn oude club Ajax nog altijd op de voet. De verdediger is niet ontgaan dat Matthijs de Ligt een stormachtige ontwikkeling doormaakt in het hart van de defensie en ziet de aanvoerder als een toptalent.

Omdat Vertonghen op dezelfde positie speelt, vindt hij het interessant om de ontwikkeling van De Ligt te volgen. "Ik vraag mezelf vaak af: waar was ik op zijn leeftijd toen hij de Europa League-finale speelde? Of op negentienjarige leeftijd zoals nu. Hij is aanvoerder van Ajax en ik zat bij RKC", zegt hij tegen De Telegraaf.

Hij vindt de prestaties van de Nederlander dan ook niet normaal. "Ongelooflijk. Hopelijk kan hij die lijn doortrekken, maar wat hij nu laat zien, is erg indrukwekkend." De Belg vindt dat De Ligt rechtsreeks naar de Europese top kan doorstoten. "Ajax is op dit moment zo goed dat er weinig tussenstappen zijn. Het is voor Matthijs belangrijk om nu een goed seizoen te maken en dan hopelijk een mooie stap te zetten. Na 2,5 seizoen is hij klaar voor het grote werk. Al kan ik me ook voorstellen dat hij bij Ajax wil blijven als je zo'n goede groep hebt."

Sowieso is de verdediger positief over het spel en de prestaties van Ajax. "Ik vind dat Ajax een ongelooflijk mooi, goed en uitgebalanceerd elftal heeft. Dan kan het opeens gaan lopen, zoals dat het destijds bij ons ook deed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen