De tops en flops van de Champions League-avond van PSV

7 november 2018, 11:37

PSV liet dinsdagavond een goed resultaat op Wembley glippen, door in het laatste kwartier alsnog twee keer te capituleren tegen Tottenham Hotspur. Daardoor zit het Champions League-avontuur erop voor de Eindhovenaren. Had er meer ingezeten? Gezien de drie voorsprongen die de ploeg pakte wel, maar gezien het spelbeeld in elk duel weer niet. Genoeg te bespreken over de CL-avond van PSV, waarop Liverpool pijnlijk verloor, veel voormalig Eredivisionisten indruk maakten en voor Björn Kuipers de kraker in Groep C géén fluitje van een cent bleek.

Tops

Jeroen Zoet

De PSV-fans

Een kleine vijfduizend PSV-fans steunden de mannen van Mark van Bommel dinsdagavond op Wembley in Londen. Een sfeer waar je de hoed voor afneemt, zeker in de wetenschap dat PSV slechts één punt had gepakt en op voorhand voor een loodzwaar karwei stond. Negentig minuten lang - zelfs na het laatste fluitsignaal - hadden de Eindhovenaren verbaal de overhand op Wembley. Als een bal over de zij- of achterlijn ging en je hoorde gejuich, wist je dat PSV het spel mocht vervolgen. Geen enkel incident, gewoon volledig je eigen ploeg steunen. Wat dat betreft had PSV zéker meer verdiend, klasse!

Voormalig Eredivisionisten

Luuk de Jong

Een groot compliment verdient Luuk de Jong. Niet alleen vanwege zijn razendsnelle doelpunt, een zeer knappe kopbal, maar nog meer voor de geleverde inzet. Het toonbeeld van hoe je met minder kwaliteit overeind kan blijven op Wembley. De sterke spits verdedigde zelfs tot in het eigen vijfmetergebied mee en blokte als een volleerd verdediger een poging van zijn collega-spits Kane. Met de snelste PSV-treffer in de Champions League ooit blijft de wedstrijd voor de aanvaller historisch, al had zijn inzet meer verdiend. In Newcastle wisten ze ongetwijfeld niet wat ze zagen…

Flops

De grasmat op Wembley

Liverpool

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk oogsten normaliter vooral lof in dienst van Liverpool, maar dinsdagavond hadden beide heren een complete offday, net als heel Liverpool overigens. Beide Nederlanders gingen een keer in de fout, wat in een tegendoelpunt resulteerde. Een zure 2-0 nederlaag was het gevolg en gezien het gelijkspel tussen Napoli en Paris-Saint Germain later op de avond was dat bijzonder kostbaar puntverlies. Bij een overwinning hadden The Reds namelijk een reuzenstap gezet naar de volgende ronde in de 'Poule des Doods', maar door het verlies in Servië ligt de gehele poule weer open. Zelfs Rode Ster Belgrado mag opeens weer hopen…

Hirving Lozano

Hoewel hij in Londen nog wel wat gevaar stichtte, zijn de cijfers van de Mexicaan in de Champions League niet zo goed als op voorhand werd gehoopt. Voorafgaand aan het treffen met FC Barcelona had hij hoge verwachtingen, maar kon deze amper waarmaken. Met een doelpunt (met een gelukje tegen de Spurs) en een assist (de pass op de knal van Pablo Rosario) kun je moeilijk stellen dat hij er helemaal niets van bakt, maar toch zeker niet zo veel als men op voorhand had verwacht na het goede WK in Rusland. Kan hij in de laatste twee duels alsnog overtuigen?

Björn Kuipers

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen