Idrissi reist af naar Marokko, maar heeft keuze nog niet gemaakt

7 november 2018, 11:14

Oussama Idrissi is opgeroepen voor het nationale team van Marokko en gaat in op die uitnodiging, toch weet hij nog niet of hij ook voor altijd wil uitkomen voor het Afrikaanse land. De aanvaller van AZ zit weliswaar bij de definitieve selectie van Hervé Renard voor de duels met Kameroen en Tunesië. Vermoedelijk komt hij hoogstens alleen in de tweede, vriendschappelijke, ontmoeting in actie namens Marokko, omdat hij nog niet weet voor welk land hij wil uitkomen.

"Ik heb nog niet echt een beeld bij de selectie. Ik ga gesprekken voeren en ik kijk er erg naar uit", vertelt hij over zijn oproep bij Marokko op de website van AZ. "Later kan je altijd nog de keuze maken wat het gaat worden, maar voor nu heb ik nog geen keuze gemaakt." Tijdens de jeugdselecties speelde Idrissi telkens voor Nederland, zo ook voor Jong Oranje. "Uiteindelijk kwam er een einde aan Jong Oranje. We plaatsten ons niet en ik heb nog geen oproep gehad voor het grote Oranje, nu kwam Marokko aankloppen." 

?Dus gaat Idrissi sfeerproeven, gesprekken voeren en wellicht in actie komen tegen Tunesië. Speelminuten in het kwalificatieduel voor de Afrika Cup met Kameroen zitten er vermoedelijk niet in: dan kan hij namelijk niet meer voor Oranje kiezen in de toekomst. "Een definitieve keuze is nog niet aan de orde", verzekert de AZ-aanvaller, die wel vereerd is met zijn oproep. "Het is wel mijn vaderland, dat is bijzonder en heel mooi. Daar ben ik natuurlijk blij mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen