Willem II wil waarheid boven tafel krijgen over actie

7 november 2018, 14:54

Willem II heeft twijfels bij het politie-optreden in Amsterdam afgelopen zondagmiddag. De Tilburgers hebben in een officieel statement hun lezing gegeven op de ongeregeldheden met de supporters die vast zijn gehouden in een trein in Amsterdam. De Eredivisionist is zéér voorzichtig met het geven van een oordeel en wil het liefst meer informatie krijgen. 'Uit de geringe informatie die de club vooralsnog heeft, is ook niet gebleken dat onze supporters terecht zijn vastgehouden op Amsterdam CS', laat de club desalniettemin weten.

In een uitgebreid statement reconstrueert Willem II de middag. 'Een groep van pakweg 150 supporters maakte van de vrije vervoerregeling gebruik en reisde per trein af naar Amsterdam Centraal Station, om vervolgens voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Willem II de stad in te gaan. Echter werd hen op het perron de toegang tot het stadscentrum door de politie ontzegd. Aanleiding daarvoor was een noodbevel, ingezet door de gemeente Amsterdam', aldus het statement. 'Zonder toegang tot sanitaire voorzieningen, eten en drinken, hebben onze supporters daar een lange tijd moeten doorbrengen. Uiteindelijk is besloten dat de groep terug de trein in moest, om vervolgens af te reizen naar het stadion.'

Op basis van gesprekken met alle betrokkenen, durft Willem II geen genuanceerd standpunt in te nemen. 'De club is ervan op de hoogte dat supporters het voornemen hebben juridische stappen tegen de politie Amsterdam en gemeente Amsterdam te nemen. De club zal in haar wens om de waarheid boven water te krijgen, de supporters in dit proces waar nodig ondersteunen', valt er te lezen. De Eredivisionist hoopt vooral dat de waarheid boven tafel komt en er een streep gezet kan worden onder het vervelende incident.

'Feit blijft dat de dag van de groep supporters is uitgelopen op een zware teleurstelling. De club betreurt dat deze supporters ongeacht de achterliggende redenen de dupe zijn geworden en hoopt dat een dergelijke scenario voortaan voorkomen kan worden.' Duidelijk is het dat verhaal ongetwijfeld nog een staartje zal krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen