Valencia boekt zeldzame zege en ruikt overwintering in Europa

7 november 2018, 20:40

Het in Spanje zwalkende Valencia heeft goede zaken gedaan in de Champions League. Los Che wonnen woensdagavond dit seizoen voor het eerst in eigen huis en zijn hard op weg naar overwintering in Europa. Tegen Young Boys werd het 3-1. 

Valencia boekte in La Liga slechts één overwinning en scoorde nog maar zeven keer. Tegen Young Boys was scoren geen probleem voor de huidige nummer vijftien van Spanje. Santi Mina opende al na een klein kwartier de score. Hij stond op de juiste plaats toen Carlos Soler de paal raakte.

De gelijkmaker die de Zwitsers lieten noteren, had niet mogen tellen. Aan de treffer van Roger Assale (een schot in de verre hoek) ging een duidelijke overtreding vooraf. Valencia kwam in die fase ook even niet in de buurt van het doel van Young Boys. Op het moment dat de gastheren zich weer voor de goal meldden, was het wel meteen raak.  Wederom kroonde Mina zich tot het goudhaantje. Op een voorzet stak hij zijn been uit en was het raak: 2-1.

Valencia pakte na tien minuten in de eerste helft een veilige marge. Soler, die al betrokken was bij de 1-0 en de assist gaf bij de 2-1, haalde nu zelf de trekker over. De uitblinker ging diep vanaf de middenlijn, kon vrij doorlopen en schoot raak in de verre hoek. Het duel was definitief gespeeld na de rode kaart Sekou Sanogo. De middenvelder ging veel te hard door op zijn landgenoot Francois Coquelin.

Dankzij de zege staat Valencia tweede in groep H, met vier punten achter Juventus. Manchester United heeft een punt minder. Juventus en Manchester United spelen later woensdagavond nog tegen elkaar. Young Boys blijft op één puntje staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen