Juventus geeft in slotfase alles uit handen aan United

7 november 2018, 23:24

Juventus heeft in de slotfase een zure nederlaag geleden tegen Manchester United. Nota bene Cristiano Ronaldo leek met een wereldgoal matchwinner te worden. Maar in de laatste vijf minuten keerden de Engelsen de rollen volledig om: 1-2.

De regie was bijna de hele wedstrijd in handen van Juventus. De Oude Dame had de mogelijkheden en Wojciech Szczesny werd tot aan de slotfase niet getest. Juventus was het dichtste bij met pogingen van Sami Khedira op de paal en Paulo Dybala op de lat.

Ronaldo opende terecht de score. Een pass van Leonardo Bonucci nam de Portugees prachtig uit de lucht: 1-0. Juventus kreeg vervolgens ook goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar verzilverde die niet en kreeg de deksel keihard op de neus. Juan Mata schoot in de 86ste minuut een vrije trap tegen de touwen en tot overmaat van ramp klopte Alex Sandro zijn eigen doelman. In de kluts werkte de verdediger een vrije trap bij de tweede paal ongelukkig in het eigen doel.

Voor Manchester United zijn het belangrijke punten, zeker omdat Valencia eerder won met 3-1 van Young Boys. United staat na vier wedstrijden twee punten achter op Juventus, maar twee voor op Valencia.