De Ligt trots op ploegmaat Onana: "Niets dan lof"

7 november 2018, 23:18   Bijgewerkt: 7 november 2018, 23:43

Captain Matthijs de Ligt was een van de betere Ajacieden die op bezoek bij Benfica een punt pakte. De negentiejarige verdediger vond dat hij en zijn medespelers niet goed voor de dag kwamen en is vol lof over Andre Onana. "Hij heeft zoveel ballen gepakt in de andere wedstrijden en in de slotfase pakt hij ook een goede bal."

In gesprek met Veronica wordt duidelijk dat De Ligt niet tevreden was met het spel van Ajax. Zeker voor rust was het ondermaats, vond hij. "Ik denk dat wij niet ons spel speelden. We toonden geen durf en lef. Je zit in de rust stuk, omdat je in de slotfase van de eerste helft ook zo'n grote kans mist."

De Ligt viel in de eerste helft op met enkele flinke ingrepen. Hij schuwde de nodige tackles en slidings niet. "Dat heb je nodig. Je kan niet halfbakken spelen. Het lekkere aan die wedstrijd is dat zij met 1-0 gingen tijdrekken en wij dat na de gelijkmaker ook gingen doen."

Onana leek dankzij een fout in de eerste helft de schlemiel van de wedstrijd te worden, maar in de laatste seconde zorgde hij er met een redding voor dat Ajax 1-1 speelde. De Ligt is trots op zijn keeper. "Hij heeft zoveel ballen gepakt in de andere wedstrijden en in de slotfase pakt hij ook een goede bal. Niets dan lof voor de manier waarop hij zich na rust hersteld."

Lees ook: Ten Hag kritisch op spel Ajax: "Heel weinig afgedwongen"

Lees ook: De Jong vindt dat Ajax brutaler moest zijn tegen Benfica

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen