Van de Beek ergerde zich: "Ze bleven zuigen en irriteren"

8 november 2018, 07:50

Donny van de Beek heeft zich woensdag op het veld van het Estádio da Luz behoorlijk geërgerd aan tegenstander Benfica. Toen de Portugezen een 1-0 voorsprong verdedigden, deden ze er alles aan om het spel van Ajax te ontregelen. Het deerde de Amsterdammers uiteindelijk niet, want zij kwamen na rust op gelijke hoogte en sleepten uiteindelijk een belangrijk punt uit het vuur.

Door de remise is Ajax heel dicht bij de knock-outfase van de Champions League. "Maar wat was het soms een vervelende en harde wedstrijd", stelt de 21-jarige middenvelder tegen het ANP. "Ze bleven maar zuigen en irriteren. Toen ze voorstonden, lagen ze ook alleen maar op de grond. Dan kwam dat golfkarretje met die brancard weer het veld op. En daarna mankeerden ze weer niets."

Na een uur spelen scoorde Dusan Tadic de 1-1, maar Van de Beek had vlak voor rust de gelijkmaker al op de schoen. In een scrimmage schoot hij voorlangs, al had hij ook de vrijstaande Frenkie de Jong kunnen aanspelen. "Ik zag hem echt niet staan en moest snel handelen. Anders had ik hem de bal echt wel gegeven", zegt Van de Beek daarover.

Lees ook: De Jong vindt dat Ajax brutaler moest zijn tegen Benfica

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen