Benfica-coach vindt dat zijn ploeg de zege verdiende

8 november 2018, 08:19   Bijgewerkt: 8 november 2018, 09:04

Rui Vitória blijft onder vuur liggen bij Benfica. De 48-jarige trainer had woensdag een zege op Ajax in de Champions League goed kunnen gebruiken, maar de Portugezen bleven steken op een 1-1 gelijkspel. De oefenmeester is van mening dat een overwinning voor zijn team conform de verhoudingen op het veld was geweest.

In de absolute slotfase was Benfica nog heel dicht bij de 2-1, maar André Onana bracht knap redding. "Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar we speelden een solide wedstrijd", zegt Vitória tegen A Bola. "Het team speelden met moed, vastberadenheid en als een eenheid. In een andere wedstrijd waren de kansen er misschien wel ingegaan. Met name de kansen die we aan het einde van de wedstrijd kregen."

De trainer van de Portugezen zegt dat Ajax het geluk aan zijn zijde had. "De slotfase typeert de fase waarin we ons bevinden. We verdienden de overwinning", vervolgt Vitória, die weet dat het lastig wordt voor Benfica om zich nog te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. "Mathematisch is het een moeilijk verhaal, maar Benfica zal er tot het bittere eind voor gaan."

Benfica staat na vier wedstrijden op vier punten in Groep E van de Champions League. Om een kans te maken op overwintering in het miljardenbal, zullen de Portugezen over drie weken moeten stunten bij Bayern München. Het team van Vitória is daarnaast afhankelijk van de resultaten van Ajax tegen AEK Athene en Bayern. In de competitie staat Benfica op een teleurstellende vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen