Sterling trapt in grond en krijgt penalty: "Excuses aan de arbiter"

8 november 2018, 10:14   Bijgewerkt: 8 november 2018, 10:19

In Manchester ging het na het Champions League-treffen tussen City en Shakhtar Donetsk eigenlijk over slechts één moment: de penaltykwestie halverwege de eerste helft. Raheem Sterling liep het strafschopgebied Oekraïners en trapte in een poging de bal te raken in de grond. Tot ieders verbazing besloot de dienstdoende scheidsrechter de Engelsen een strafschop te geven.

Gabriel Jesus pakte het cadeautje van de leidsman uit en zette zijn ploeg op 2-0. "Ik probeerde de bal te stiften en weet niet wat er gebeurde. Ik voelde geen contact en schampte de bal. Mijn excuses aan de arbiter", wordt Sterling geciteerd door Engelse media na 6-0 zege van City op Shakhtar.

De Engelse grootmacht kende een probleemloze avond tegen de Oekraïnse club. Het team van Pep Guardiola scoorde voor rust twee keer en prikte er in de tweede helft nog eens vier bij. Jesus (drie keer), David Silva, Raheem Sterling en Riyad Mahrez waren verantwoordelijk voor de doelpunten.