Spoorboekje: Koeman komt met selectie, Oranjevrouwen in actie

9 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 9 november.

Nieuws

Definitieve selectie Oranje

Ronald Koeman maakt vandaag de definitieve selectie van Oranje bekend. Het Nederlands elftal speelt in de komende interlandperiode twee duels in de Nations League. Wereldkampioen Frankrijk komt vrijdag naar De Kuip, drie dagen later speelt Oranje in Gelsenkirchen tegen Duitsland. Javairo Dilrosun zat voor het eerst in de voorselectie, overleeft hij nu de laatste schifting? Ook Justin Bijlow kan debuteren in de definitieve selectie. We weten het definitief rond het middaguur.

Play-off Nederlandse vrouwen

Er leiden meer wegen naar Rome en gelukkig ook naar Frankrijk. Al is het voor de Oranje Leeuwinnen meer een vorm van lijden geworden. Maar ondanks de tegenslag in Oslo is er nog altijd uitzicht op deelname aan het eindtoernooi in Frankrijk. Kan de ploeg van Sarina Wiegman een grote stap zetten in een uitverkochte Galgenwaard?

Wedstrijden

PEC Zwolle - Willem II (20.00 uur)

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen: PEC begon slecht en krabbelt langzaam een beetje op, al gaat dat met vallen en opstaan. Willem II begon het seizoen juist goed en zakt de laatste weken wat terug. Als ze beide ambities hebben naar de bovenkant van het rechterrijtje moeten ze van elkaar winnen om een goede slag te slaan. Aan een gelijkspel hebben beide teams niks, al komt een verlies ook zeer slecht van pas...

RKC Waalwijk - Jong PSV (20.00 uur)

Uit een complete Eerste Divisie-avond is het duel in Waalwijk een aantrekkelijk affiche. En dat komt dan uiteraard vooral door het bekerduel van twee weken geleden, waarin RKC Waalwijk met de hoofdmacht van de Eindhovenaren afrekende. Wat dat betreft zou het treffen met de beloftenploeg een makkie moeten zijn, maar de formatie uit Eindhoven staat op de ranglijst wel boven RKC. Wat wordt het ditmaal?

Hannover 96 - VfL Wolfsburg (20.30 uur)

Na een geweldige seizoensstart verloor Wout Weghorst met VfL Wolfsburg drie van de laatste vier duels in de Bundesliga. Met Bayern München en Borussia Dortmund als tegenstander kan dat gebeuren, maar van Hannover 96 moet eigenlijk gewoon gewonnen worden. Kan Weghorst zijn vijfde en misschien zelfs zesde treffer van dit seizoen maken?

Voetbal op tv

20.00 uur: Nederland - Zwitserland, Veronica, live verslag van het duel in WK play-offs

20.00 uur: schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, live verslag van alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: PEC Zwolle - Willem II, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Hannover 96 - VfL Wolfsburg, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

20.30 uur: Frosinone Calcio - Fiorentina, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

22.00 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen