Gisteren gemist: Keizer naar Sporting, Nederland verliest plek elf

9 november 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 8 november.

Officieel: Keizer tekent voor tweeënhalf jaar bij Sporting

Sporting Portugal heeft de komst van Marcel Keizer officieel bevestigd. De voormalige trainer tekent een contract voor een kleine drie seizoenen, zo melden de Portugezen donderdagavond. Zijn verbintenis loopt medio 2021 af en gaat maandag in. Dat betekent dat interim-trainer Tiago Fernandes zondag nog voor de groep staat, als Sporting de competitiewedstrijd tegen Chaves speelt.

Nederland verliest elfde plaats op UEFA-ranking aan Oostenrijk

Nederland is de elfde plek op de coëfficiëntenlijst kwijtgeraakt aan Oostenrijk. Het Alpenland stijgt vanwege de Europese zege van Red Bull Salzburg op Rosenborg (2-5) en de remise van Rapid Wien tegen Villarreal (0-0). Alleen Ajax bezorgde Nederland deze week punten voor de UEFA-ranking, die belangrijk is voor de verdeling van Europese tickets.

Eredivisie: Heracles Almelo dreigt niet met juridische stappen

De Eredivisie CV (ECV) ontkracht dat Heracles Almelo de veranderagenda dwarsboomt met een juridisch dreigement. Dat meldt de ECV in een korte verklaring. Het Algemeen Dagblad bracht donderdag naar buiten dat Heracles het verbod op kunstgras zou tegenhouden en dat de club dreigde naar het CAS te stappen. Daarom zou er nu gewerkt worden aan een compromis.

Strootman met Marseille uitgeschakeld in de Europa League

Kevin Strootman is met Olympique Marseille uitgeschakeld in Europa. De verliezend finalist van vorig seiozen verloor donderdagavond met 2-1 van Lazio, dat zich plaatste voor de achtste finale. Ook Eintracht Frankfurt overwintert in de Europa League. De Duitsers klopten Apollon Limassol met 2-3.

Arsenal door na punt tegen Dost, maar verliest Welbeck

Arsenal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Unai Emery kwam tegen Sporting Portugal niet verder dan een gelijkspel, maar dat was genoeg voor plaatsing. Daardoor is het na Chelsea de tweede ploeg uit de Premier League met een ticket voor de volgende ronde van de EL op zak. FK Qarabag greep op bezoek bij Vorskla Poltava de laatste kans op de tweede plaats (0-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen