Groep B: Celtic wint van Leipzig, Salzburg naar volgende ronde

8 november 2018, 22:50   Bijgewerkt: 8 november 2018, 23:07

Celtic heeft donderdagaovnd een knappe zege geboekt op RB Leipzig (2-1). Beide ploegen hebben in groep B evenveel punten en moeten uitmaken wie met Red Bull Salzburg naar de achtste finale van de Europa League gaat. De Oostenrijkers wonnen eenvoudig van het nu uitgeschakelde Rosenborg van Rini Coolen (2-5) en kunnen de knock-outfase niet meer mislopen.

Celtic - RB Leipzig 2-1

Celtic startte uiterst effectief aan het duel. De Schotten kwamen voor het eerst van eigen helft en waren direct trefzeker. Kieran Tierney was de gevierde man. Het spektakel bewaarden de ploegen voor het laatste kwartier. Jean-Kevin Augustin kopte in de 78ste minuut helemaal vrij de gelijkmaker binnen. Een minuut later pakte Celtic alweer de leiding. De defensie van de Duitsers liep te slapen en zo kon Odsonne Edouard de winnende 2-1 binnentikken. Celtic kwam daarna nog wel goed weg bij een schot van Kevin Kampl op de lat.

Rosenborg - RedBull Salzburg 2-5

Rosenborg was kanonnenvoer voor Red Bull Salzburg. Takumi Minamino was uitblinker aan de zijde van de Oostenrijkers. De Japanner maakte in Noorwegen een hattrick. Hij nam de 0-1, de 0-2 en de 0-4 voor zijn rekening. Fredrik Gulbrandsen was de maker van de 3-0. In de tweede helft deed Salzburg het rustig aan. Dat gaf Samuel Adegbenro en Mike Jensen de mogelijkheid de stand iets draaglijker te maken. Tussendoor maakte Even Hovland nog wel een eigen doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen