Wormuth brengt nuance aan in de kunstgrasdiscussie

9 november 2018, 09:52   Bijgewerkt: 9 november 2018, 09:58

Dat er in Nederland een pittige discussie gaande is over kunstgras in de Eredivisie, begrijpt Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth maar al te goed. De oefenmeester is geen voorstaander van de plastic ondergrond, maar wil de de discussie wel nuanceren.

"Ik ben geen professor en ken het Nederlandse voetbal niet goed genoeg, maar als je wilt dat de competitie beter wordt, ga je alle aspecten na die daarbij kunnen helpen: de opleiding van de trainers, jeugdopleidingen, structuur, verdeling van de gelden en dan ook de ondergrond. Door alles tegen het licht te houden, kom je uiteindelijk tot een oplossing", zegt de Duitser tegen Tubantia.

Heracles is een van de belangrijkste partijen in de discussie, omdat het niet van plan lijkt om in te stemmen met de overstap naar echt gras. Wil de club dat niet, dan heeft die keuze gevolgen voor de hele competitie. "Het kunstgras dat wij hier hebben is van een nieuwe generatie: het is zachter en komt in de buurt van gewoon gras. Ik ben er enthousiast over. Maar we hebben ook bij FC Den Bosch en Helmond Sport gespeeld, en die matten zijn van een andere kwaliteit en niet goed voor spelers", zegt Wormuth.

"Dat wil ik wel benadrukken: de kwaliteit moet goed zijn", vervolgt de coach. "Maar wij verliezen niet van NAC vanwege het gras en we winnen niet van AZ door het kunstgras. Thuis hadden we ook kunnen verliezen van AZ, Emmen en ADO. In Duitsland spelen bijna alle amateurs en jeugdteams van Bundesligaclubs op kunstgras. Je ziet het steeds meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen