Neymar strijkt maandelijks bijna vier ton op voor groeten fans

9 november 2018, 11:36

Neymar strijkt maandelijks bij Paris Saint-Germain een ethische premie van liefst 375.000 euro op. Om in aanmerking te komen voor de premie, moet de Braziliaanse aanvaller goed gedrag vertonen. Het Franse televisieprogramma Envoyé Spécial kwam erachter dat Neymar de PSG-supporters voor en na de wedstrijd moet groeten om de bonus uitbetaald te krijgen.

Het televisieprogramma baseert zich op door Football Leaks gelekte documenten. Envoyé Spécial vertelt dat Neymar de premie krijgt voor het zwaaien naar de fans, maar volgens een woordvoerder van Paris Saint-Germain moeten spelers van de club meer doen om de ethische premie te ontvangen. "Het is niet zo dat PSG zijn spelers betaalt om de supporters te gaan groeten. De supporters groeten is maar één van de regels die, indien gerespecteerd, recht geven op een extra ethische premie", zegt de woordvoerder tegenover Le Parisien.

Neymar krijgt dus jaarlijks een bonus van 4,5 miljoen euro uitgekeerd als hij zich houdt aan de huisreglementen van Paris Saint-Germain. Dat staat los van het vaste salaris van dertig miljoen euro per jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen