Ook Beugelsdijk moet veld ruimen en verlaat ADO-basis

9 november 2018, 13:28

Alfons Groenendijk is bezig met een grote schoonmaak bij ADO Den Haag. De oefenmeester liet donderdag weten dat de blunderende Indy Groothuizen vervangen wordt door Robert Zwinkels en ook Tom Beugelsdijk zal zondag tegen AZ op de bank moeten plaatsnemen. Volgens de coach is het onvoldoende wat de verdediger laat zien.

Groenendijk legt tegenover De Telegraaf uit waarom Beugelsdijk vervangen wordt. "Tom is normaal gesproken voor mij een basisspeler. Maar dit zijn de wetten van het voetbal nu eenmaal als je verdediger bent. Ook Tom is te vaak betrokken geweest bij tegengoals. Hij heeft ook behoorlijk wat kaarten gepakt. Nu is het moment daar dat hij zondag niet speelt, daar moet hij op reageren. Ik ben gecharmeerd van de speler Tom Beugelsdijk. Ik hou van dat soort spelers, hij zit ook in mijn hart. Hij weet dat het erbij hoort. Als ik de ontwikkeling zie van Shaquille Pinas of Nick Kuipers zie trainen, dan moet ik af en toe ook om heen kijken."

Volgens de trainer heeft de VAR geen goede invloed op Beugelsdijk, die al zeven kaarten pakte. "Hij moet wennen aan de nieuwe richtlijnen, voor hem is dat soms 'vervarrend', om het maar zo te zeggen. Dat is begonnen met de penalty uit bij Heracles. Ik kan zeggen dat hij het merendeel van zijn kaarten heeft gekregen op basis van reputatie. Hij ziet ook NAC-Heracles, waar twee paarse kaarten gegeven moeten worden die er niet komen. Het is voor hem wennen aan de nieuwe richtlijnen, waar hij overigens niet over zeurt. Hij moet de stap maken dat hij clean leert verdedigen, zonder daarbij tot een overtreding over te hoeven gaan. Als dat lukt, blijft hij een prima verdediger voor ons."

Midweeks kreeg Beugelsdijk te horen dat hij een pas op de plaats moet maken. "Ik verwacht niet dat hij me dan in mijn armen vliegt. Ik ben sowieso een trainer die communiceert en ook iemand die de boodschap brengt als die niet leuk is. Tom moet reageren en laten zien dat hij gewoon een prima verdediger is in de Eredivisie."

ADO won niet één van de laatste drie Eredivisie-duels. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen