Wiegman kiest voor 'gouden' Oranje en gaat voor Miedema

9 november 2018, 18:48   Bijgewerkt: 9 november 2018, 21:33

Vivianne Miedema krijgt de voorkeur in de spits van de Nederlandse vrouwen vrijdagavond tegen Zwitserland. Bondscoach Sarina Wiegman koos tegen Denemarken nog tweemaal voor Lineth Beerensteyn, maar komt daar voor de finale van de play-offs op terug. Verder staat Loes Geurts weer in het doel bij de Leeuwinnen en blijft Dominique Bloodworth, ondanks haar fout tegen Denemarken, ook in de basiself.

Dat betekent dat Wiegman in principe weer voor de 'gouden' opstelling gaat. Ten opzichte van de EK-finale in de zomer van 2017, het toernooi dat voor de vrouwen ook begon in Stadion Galgenwaard, waar het vrijdagavond ook speelt, is de opstelling slechts op twee plekken anders. Achterin is Stefanie van der Gragt niet fit genoeg om te starten - en dus speelt Bloodworth -, terwijl Sari van Veenendaal wordt gepasseerd vanwege een gebrek aan speelritme.

In het uitverkochte stadion moeten de Oranje Leeuwinnen voor een goed resultaat zorgen tegen Zwitserland. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK in Frankrijk van komende zomer. Aanstaande dinsdag staat de return in Schaffhausen op het programma.

Opstelling Zwitserland: Thalmann; Maritz, Bühler, Kiwic, Grnogorcevic; Wälti, Bernauer, Aigbogun, Tschopp; Lehmann, Reuteler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen