Sparta wint dankzij comeback, Twente verliest in Den Bosch

9 november 2018, 22:01   Bijgewerkt: 9 november 2018, 22:08

FC Den Bosch heeft in de Eerste Divisie haar zevende overwinning op rij geboekt. De Bosschenaren wonnen in eigen huis de topper van FC Twente met 2-1. De tweede plaats op de ranglijst leverde dat niet op, omdat Go Ahead Eagles in extremis nog met 2-1 won van FC Dordrecht. Sparta Rotterdam blijft 'gewoon' koploper na een 4-2 overwinning op hekkensluiter Jong FC Utrecht, die wel enigszins moeizaam tot stand kwam.

Sparta Rotterdam – Jong FC Utrecht 4-2

De koploper tegen de hekkensluiter moet normaal gesproken geen verrassende uitslag opleveren. Toch leek dat wel te gaan gebeuren op Het Kasteel. Jong FC Utrecht begon brutaal en onbevangen aan het duel en kwam binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong. Sylla Sow en Nick Venema zorgden met intikkers voor een verziekte stemming in Rotterdam. Maar zo snel als Jong Utrecht op voorsprong was gekomen, zo snel keerde Sparta dat ook weer helemaal om. Rick van der Meer maakte een eigen doelpunt namens de bezoekers en zorgde er even later met een overtreding voor dat Veldwijk vanaf de stip de 2-2 kon maken. Diezelfde Veldwijk zorgde drie minuten na de gelijkmaker ook nog voor de voorsprong door de bal op aangeven van Royston Drenthe binnen te tikken. Veldwijk prikte na rust ook zijn derde binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog een ruime en redelijk simpele overwinning.

{image[330215][left-half][]}Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 2-1

Go Ahead Eagles kende een zeer moeizame avond tegen laagvlieger FC Dordrecht. De ploeg uit Deventer, die dit seizoen veel indruk maakt, kwam vlak voor rust op achterstand toen Jeremy Cijntje verrassend raak schoot namens Dordrecht. Het duurde daarna heel lang voordat Go Ahead iets terugdeed. Invaller Julius Bliek stond koud in het veld en de verdediger kopte als spits twintig minuten voor tijd de 1-1 binnen. Dordrecht leek er vlak voor tijd toch nog met de zege vandoor te gaan, maar een treffer van Zamouri werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk was het Go Ahead dat in blessuretijd zelfs nog aan het langste eind trok. De 2-1 werd gemaakt door, ook een invaller, Pieter Langedijk.

FC Den Bosch – FC Twente: 2-1

Voorafgaand aan het duel had nummer vier FC Den Bosch zes competitiewedstrijden op rij gewonnen en in de eerste helft tegen nummer drie FC Twente liet het meteen zien mee te willen blijven draaien in de top. De thuisploeg kwam na iets minder dan twintig minuten op een 1-0 voorsprong toen Stefano Beltrame op sublieme wijze de bal binnen wist te tikken. Vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde Den Bosch de voorsprong en opnieuw was de Italiaanse creatieveling erbij betrokken.

Een vrije trap van Beltrame werd niet goed verwerkt door doelman Joël Drommel, waarna de Bulgaarse verdediger Stefan Velkov kon binnenkoppen. Twente ging daarna op jacht naar de aansluitingstreffer. Tom Boere vond het net, maar stond buitenspel. Even later scoorde de spits alsnog de 2-1. Boere had niet lang daarna ook nog de 2-2 op zijn schoen, maar hij schoof de bal na een voorzet van Rafik Zekhnini net naast. In de tweede helft kreeg Twente via Tim Hölscher nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar Van der Steen redde zijn ploeg en bezorgde Den Bosch daarmee de zevende zege op rij.

{image[330213][right-half][]}RKC Waalwijk – Jong PSV 3-5

Er vielen veel doelpunten vrijdagavond in de Eerste Divisie. Een groot deel daarvan kwam uit Waalwijk. Jong PSV nam daar gedeeltelijk wraak op RKC, nadat zij het grote PSV uit de KNVB-beker hadden geknikkerd. Cody Gakpo en Joël Piroe maakten allebei twee goals en Pascal Lundqvist schoot een strafschop raak. RKC scoorde via Dylan Seys en twee keer Emil Hansson, die onder andere de rebound van zijn gemiste strafschop wel raak wist te schieten. Maar anders dan enkele weken geleden wist de ploeg van Fred Grim ditmaal niet te winnen van de Eindhovenaren. 

Overige uitslagen:

Roda JC - Helmond Sport 3-0

FC Volendam – MVV 3-2

FC Eindhoven – Telstar 1-2

Jong Ajax – NEC 4-0

Jong AZ - Top Oss 1-3

Almere City - SC Cambuur 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen