Wiegman na 3-0 zege: "Dit mogen we niet meer uit handen geven"

9 november 2018, 22:34

Sarina Wiegman vindt dat de Oranje-vrouwen de goed verkregen uitgangspositie (3-0) niet meer mogen weggeven in de return in Zwitserland. De coach van de dames was zeer te spreken over het optreden en stelt dat het niet meer mis mág gaan, voor het WK-ticket. "Een marge van drie is wel heel prettig", glimlachte ze na de knappe zege.

"Het WK-ticket is nog niet binnen, maar we hebben wel een hele grote stap gemaakt", hield de coach zich nog enigszins op de vlakte over de aanstaande kwalificatie tegenover Veronica. Dinsdag wacht er namelijk nog de return in Zwitserland, maar met het huidige kwaliteitsverschil en de verdedigende stabiliteit van Oranje de laatste jaren, lijkt dat een formaliteit. "Dit mogen we niet meer uit handen geven", vond Wiegman dan ook.

Dat het verschil echter pas na de rust gemaakt werd, was wel een puntje van kritiek voor de coach. "We kwamen er moeilijk doorheen. Dat die vrije trap erin ging, was erg fijn. Daarna kregen we meer ruimte", vond Wiegman, over het openingsdoelpunt van Sherida Spitse. "We gaan met een goed gevoel naar Zwitserland. We staan er hartstikke goed voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen