Gisteren gemist: zege van Oranje-vrouwen, Willem II verslaat PEC

10 november 2018, 00:30   Bijgewerkt: 9 november 2018, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 november.

Oranje met anderhalf been op WK na ruime winst op Zwitserland

Het Nederlands vrouwenelftal heeft vrijdagavond in Utrecht een reuzenstap gezet richting het WK in Frankrijk. In Stadion Galgenwaard werd Zwitserland, nummer achttien van de wereld, met 3-0 verslagen. Voor rust waren de Leeuwinnen wat onfortuinlijk in de afwerking, pas na de pauze werd het overwicht uitgedrukt in goals. Enig smetje op de overtuigende zege was het uitvallen van Jackie Groenen, die met pijn aan haar enkel naar de kant moest.

Effectief Willem II verslaat PEC Zwolle in enerverend voetbalgevecht

Willem II heeft afstand genomen van de onderste plekken door voor het eerst sinds 26 augustus weer eens een wedstrijd te winnen. De Tilburgers gingen op bezoek bij concurrent PEC Zwolle bijzonder efficiënt met hun kansen om en vertrokken met een 2-3 overwinning terug naar Tilburg. Fran Sol maakte twee van de drie Willem II-treffers en is nu samen met Luuk de Jong Eredivisie-topscorer.

Sparta en Go Ahead Eagles winnen dankzij comeback, FC Twente verliest in Den Bosch

FC Den Bosch heeft in de Eerste Divisie haar zevende overwinning op rij geboekt. De Bosschenaren wonnen in eigen huis de topper van FC Twente met 2-1. De tweede plaats op de ranglijst leverde dat niet op, omdat Go Ahead Eagles in extremis nog met 2-1 won van FC Dordrecht. Sparta Rotterdam blijft 'gewoon' koploper na een 4-2 overwinning op hekkensluiter Jong FC Utrecht, die wel enigszins moeizaam tot stand kwam.

Sterling zet handtekening onder nieuw vijfjarig contract bij Manchester City

Raheem Sterling heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Manchester City. De aanvaller ligt door de verbintenis vast tot en met 2023 en krijgt bovendien een flinke opwaardering. Het is een teken richting onder andere Real Madrid, dat interesse zou hebben in de aanvaller. Met deze overeenkomst gaat een van de grote wensen van Pep Guardiola in vervulling.

UEFA stelt onderzoek in naar gedrag van Ajax- én Benfica-fans

Ajax moet mogelijk vrezen voor een straf naar aanleiding van het gedrag van de eigen supporters. De UEFA heeft een officieel, disciplinair, onderzoek ingesteld vanwege het gedrag van de fans afgelopen woensdagavond. De Amsterdammers worden 'ordeverstoring' en 'schade veroorzaken' verweten door de voetbalbond. Voor de fans van Benfica geldt overigens hetzelfde.

Aansluitingspenalty Weghorst komt te laat voor VfL Wolfsburg

Wout Weghorst heeft met VfL Wolfsburg vrijdagavond opnieuw verloren. De ploeg met de Nederlandse spits in de basis en Paul Verhaegh negentig minuten op de bank kwam op bezoek bij laagvlieger Hannover 96 niet verder dan een 2-1 verlies. Weghorst maakte vanaf elf meter vlak voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen