Dilrosun 'geraakt' door zijn eerste oproep voor Oranje

9 november 2018, 23:35

Javairo Dilrosun is geraakt door zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Hertha BSC hoorde van zijn ouders, geroerd in tranen, dat hij was opgeroepen voor Oranje. "Het is een mooi moment voor mij, maar ik was niet in tranen", vertelt de enige debutant in de selectie van Ronald Koeman.

Tegenover de NOS ging hij in op zijn oproep. "Ik was ook geraakt", aldus Dilrosun, die momenteel uitblinkt in de Bundesliga, met een brede glimlach bij de NOS. "Toen ik de keuze voor Hertha BSC maakte, had ik nog geen rekening gehouden met Oranje. Misschien pas volgend jaar." En bezig met de selectie is hij overigens nog niet echt. "Ik krijg veel berichten van vrienden en familie, maar ik moet ook gewoon trainen en voorbereiden op de wedstrijd." Zaterdagmiddag staat hij met zijn ploeg namelijk tegenover Fortuna Düsseldorf. 

Daarna kan de twintigjarige Dilrosun, die via de jeugd van Ajax en Manchester City in Berlijn terecht kwam, zich gaan melden in Zeist voor Oranje. De ambitieuze aanvaller hoopt zo snel mogelijk te debuteren. "Dan wordt het dus tegen Frankrijk." De voorhoedespeler zit bij de selectie, mede omdat Arnaut Danjuma Groeneveld geblesseerd is. Mocht hij tegen de wereldkampioen niet debuteren, kan hij tegen Duitsland, eveneens voor de Nations League, een herkansing krijgen.

Lees ook: Dilrosun debuteert in definitieve selectie Nederlands elftal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen