Bloodworth: "Achterin dachten we: prik er nog een in"

10 november 2018, 14:03

Tijdens het duel tussen Nederland en Zwitserland kregen, gezien het spelbeeld, vooral de aanvallers en middenvelders van de Oranje Leeuwinnen de kans zich te onderscheiden. Achterin blonk Dominique Bloodworth echter uit. Mede door haar solide spel kregen de Zwitsers vrijdagavond nauwelijks een kans.

"Ik heb heel veel tijd als ik centraal achterin sta en zij geen druk zetten", blikt Bloodworth in gesprek met FCUpdate.nl na het duel terug. "Dan kan ik doen met de bal wat ik wil. Volgens mij heb ik weinig ballen ingeleverd, het ging gewoon goed." De verdedigster heeft zich de laatste tijd ontpopt tot vaste kracht achterin. "Het is lekker om hier in de basis te staan. Bij mijn club gaat het ook goed, we staan bovenaan en staan er echt goed voor."

Bloodworth had absoluut niet het gevoel dat ze wat recht te zetten had na het slippertje in Denemarken, waardoor de thuisploeg een penalty kreeg en op voorsprong kwam. "Dat moment krijgt gelijk een plekje. Als je als verdediger fouten maakt, weet je dat je soms een penalty tegen krijgt. Ik wist toen ik meteen: dit is gebeurd, ik moet door."

Na de derde treffer hoopten Bloodworth en aanvoerder Anouk Dekker dat er nog een vierde treffer zou volgen. "Centraal achterin dachten we: 'come on, prik er nog een vierde in', maar 3-0 is echt wel een goede uitgangspositie. Zeker omdat we thuisspeelden, wilden we achterin de nul houden. Dit mág niet meer misgaan."

Door: Dennis Stiphout

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen