Weergaloze Memphis tovert bij Lyon en lijkt weer onomstreden

10 november 2018, 18:47

Met dank aan een fenomenale wedstrijd van Memphis Depay heeft Olympique Lyon de uitwedstrijd tegen Guincamp gewonnen (2-4). De Oranje-international draaide na rust de wedstrijd volledig om met twee goals en twee assists en snoert daarmee alle criticasters de mond.

De laatste weken was er namelijk het een en ander te doen rondom Memphis. De aanvaller lag in de clinch met trainer Bruno Genesio en moest het geregeld doen met een plekje op de bank. In de competitiewedstrijd tegen Guincamp kreeg Memphis 'gewoon' een basisplaats. Dat gold overigens ook voor Kenny Tete, die zo zijn eerste basisplek sinds de start van dit Ligue 1-seizoen toebedeeld kreeg.

Na 45 minuten voetballen zag het er nog niet naar uit dat het de grote Memphis-show zou worden. Marcus Thuram had de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong geschoten en Lyon kreeg maar weinig kansen. Na rust was echter alles anders.

In een tijdsbestek van pakweg tien minuten draaide Memphis de wedstrijd volledig om. Eerst zorgde Houssem Aouar op aangeven van Memphis voor de gelijkmaker, terwijl een paar minuten later de rollen waren opgedraaid en de Nederlander het net vond. Kort daarna viel de mooiste treffer van de avond toen Memphis een vrije trap via de onderkant van de lat in het doel kegelde.

Bij 1-3 leek het duel gespeeld, maar Guincamp kwam via een benutte pingel nog even dichtbij. Spannend werd het niet meer, want Maxwel Cornet gooide in de slotfase het duel op slot. Hij deed dat op aangeven van, wie anders dan, Memphis Depay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen