Zeer fraaie treffers helpen Vitesse langs FC Utrecht

10 november 2018, 21:36

Vitesse heeft de vijfde plaats in de Eredivisie overgenomen door zaterdagavond in eigen huis een 2-1 zege te boeken op concurrent FC Utrecht. Een treffer van Bryan Linssen na een mooie combinatie en een schitterende vrije trap van Martin Ødegaard bezorgden de Arnhemmers de drie punten. Een treffer van invaller Cyriel Dessers kon niet voorkomen dat Utrecht na vier competitiezeges op rij weer een keer verloor.

Zowel Vitesse als FC Utrecht kreeg in de eerste elf speelronden van dit seizoen weinig goals tegen en dat was ook in dit onderlinge duel te merken. Beide verdedigingen stonden goed opgesteld en dat zorgde voor een eerste helft met maar weinig kansen. Vitesse had het meeste balbezit in de openingsfase, Utrecht keek aan het begin even de kat uit de boom en loerde op de omschakeling. De ploegen probeerden allebei wel aan te vallen, maar in de laatste fase bleek de muur van de tegenstander vaak niet te passeren.

Na het eerste halfuur, waarin er nul kansen te tellen waren aan beide kanten, kwam Utrecht beter in de wedstrijd. De ploeg van Dick Advocaat kreeg daarna ook meteen de beste kansen. Na een mooie pass vanaf het middenveld kreeg Gyrano Kerk zijn hoofd niet goed achter de bal en zijn slappe kopbal eindigde daardoor in de handen van Eduardo. Niet lang daarna zette diezelfde Kerk een goede combinatie op met Oussama Tannane en ging hij via de rechterkant op Eduardo af. Het lukte Kerk echter niet om de bal over de Portugese keeper heen te wippen. Vitesse kwam niet verder dan een paar corners, schotjes van afstand en een kopbal van spits Oussama Darfalou die na een voorzet van Roy Beerens ruim naast ging. De ruststand deed recht aan de verhoudingen op het veld: 0-0.

Na rust zorgde Darfalou uit een vrije trap bijna voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, maar zijn inzet ging naast het doel van David Jensen. Utrecht was daarna de bovenliggende partij, maar kwam niet tot kansen zoals dat bij Vitesse in de eerste helft het geval was. Iets voor het uur braken de Arnhemmers de wedstrijd open na een mooie aanval. Roy Beerens bereikte met een subtiel hakje Linssen en die plaatste de bal keurig in de rechterhoek achter Jensen: 1-0. Vitesse was daarna razend effectief, want de tweede mogelijkheid was ook gelijk raak. Na een overtreding van Nicolas Gavory op Ødegaard kreeg Vitesse een vrije trap op de rand van de zestien. De Noor ging zelf achter de bal staan en schoot op fraaie wijze de 2-0 binnen.

Advocaat probeerde met het inbrengen van Dessers en de eerder ingevallen Sander van de Streek de wedstrijd weer spannend te maken. Verdediger Timo Letschert was daar dichtbij door een vrije trap op de paal te koppen. De rebound werd door Dessers in buitenspelpositie op Eduardo geschoten. Direct daarna zorgde Dessers met een goede kopbal op de rand van buitenspel alsnog voor de aansluitingstreffer. Utrecht ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en Vitesse wankelde. Doelman Eduardo hield de thuisploeg met een aantal knappe reddingen op de been. De Portugees tikte een schot van Kerk uit de rechterhoek en een kopbal van Dessers over de lat. Omdat Vitesse zelf ook niet zorgde voor de beslissing bleef de wedstrijd nog lang spannend, maar uiteindelijk kwam de zege voor de ploeg van Leonid Slutsky niet meer in gevaar.

Opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Eduardo 8; Vyacheslav Karavaev 6,5, Rasmus Thelander 6,5, Jake Clarke-Salter 7, Alexander Büttner 7 (82. Max Clark –); Martin Ødegaard 8, Matúš Bero 6, Navarone Foor 6,5; Roy Beerens 6,5 (82. Thomas Bruns -), Oussama Darfalou 7 (69. Thomas Buitink 6), Bryan Linssen 7

FC Utrecht: David Jensen 7; Mark Van der Maarel 6,5, Timo Letschert 7,5, Willem Janssen 7, Nicolas Gavory 6; Joris van Overeem 6 (78. Lukas Görtler -), Simon Gustafson 6 (65. Cyriel Dessers 7), Urby Emanuelson 6 (46. Sander van de Streek 6,5); Sean Klaiber 6, Gyrano Kerk 7,5, Oussama Tannane 6,5

Man of the match: Eduardo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen