FC Groningen geniet volop van 'speciale speler' Doan

11 november 2018, 09:44

Heel veel te genieten valt er dit seizoen niet bij FC Groningen, maar Ritsu Doan onttrekt zich tot dusver aan de malaise bij de club. De twintigjarige Japanner staat bekend als de sterspeler van de ploeg en technisch manager Ron Jans beseft dat de middenvelder goud waard is voor de club.

Doan vormt dit seizoen het hart van de ploeg en is de smaakmaker op het middenveld. "We zijn meer dan tevreden met Doan", zegt Jans tegen de NOS. "Hij is een speciale speler. Het liefst zouden we hem nog tien jaar houden, maar het is wel duidelijk dat zijn carrière elders nog een vervolg zal krijgen."

Voetballend blinkt Doan uit, weet Jans. "Hij denkt vaak een stap vooruit. En het is net als bij schaken: hoe meer je vooruit kunt denken, hoe beter je wordt. Hij kan dat, en met zijn fantastische linkerbeen kan hij het ook nog uitvoeren. Hij begrijpt alles heel snel en neemt initiatief. Zijn techniek, het korte draaien, het vooruitdenken. Hij werkt hard voor het team en wordt enorm gerespecteerd door zijn ploeggenoten. Hij is slim en weet hoe hij zijn lichaam moet gebruiken. Voetbalgogme is iets dat ook Japanners kunnen hebben."

Zondagmiddag mag Doan het weer laten zien, als hij met zijn ploeg tegen sc Heerenveen speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen