De Ligt mist uitdaging: "Het verschil is heel groot"

11 november 2018, 16:45

Matthijs de Ligt stelt dat Ajax en PSV dit seizoen weinig worden uitgedaagd in de Eredivisie. De Amsterdammers kenden zondag een probleemloze middag tegen Excelsior, dat met liefst 1-7 werd verslagen. Volgens de Ajax-aanvoerder speelde de formatie van Erik ten Hag niet op honderd procent op Woudestein.

"We hebben vandaag ook een fase gehad waarin we eigenlijk liepen te kloten, dan win je nog met 1-7", zegt De Ligt tegen FOX Sports. "Het verschil is heel groot. Of dat goed of slecht is, weet ik niet. We hebben de hele tijd gezeurd dat Nederlandse ploegen het in Europa niet lieten zien. Nu laten we het wel zien en dan wordt gezegd dat de verschillen in de competitie te groot zijn. Dat is voor ons niet een interessante discussie."

"De spanning wordt steeds minder", geeft De Ligt toe. "Tot nu toe zijn er twee teams die bijna alle punten pakken. Voor ons is het niet erg, maar ik denk dat de neutrale toeschouwer het wel jammer vindt. Je voelt wel dat je in de Champions League getest wordt. Dan ben je aan het einde kapot en merk je dat je volle bak hebt moeten geven. Als jonge speler is dat belangrijk, elke wedstrijd je limiet opzoeken. Dat gebeurt in dit soort wedstrijden te weinig."

Of De Ligt bezig is aan zijn laatste seizoen in de Eredivisie, wil hij niet zeggen. "Dat zien we volgend jaar wel. Je moet wel prikkels blijven zoeken. We doen het nu goed in de Champions League, waardoor je die prikkels krijgt. Bij het Nederlands elftal elftal krijg je die prikkel ook. In dit soort wedstrijden is het niveauverschil zo groot dat het lastig is om die prikkel te vinden, al zijn er wel wedstrijden tegen AZ en Heerenveen en Groningen."

Na twaalf speelrondes is PSV met 36 punten uit twaalf wedstrijden nog steeds foutloos in de Eredivisie. Ajax volgt op vijf punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen