Roma wint met Kluivert eindelijk weer eens een Serie A-duel

11 november 2018, 16:54

AS Roma heeft eindelijk weer eens het zoet van een overwinning geproefd in de Serie A. Na drie duels waarin dat niet lukte werd er zondag relatief eenvoudig met 4-1 gewonnen van concurrent Sampdoria. Door de winst stijgt Roma naar de zesde plaats in het klassement.

Roma stond tot vandaag door een beroerde start op de elfde plaats in de Serie A. Uiteraard was dat zwaar ondermaats en moest er gewonnen worden van Sampdoria, dat slechts een punt minder had. Trainer Eusebio Di Francesco ging met Justin Kluivert in basis op jacht naar de zege en zag zijn ploeg via verdediger Juan Jesus al na negentig minuten aan de leiding komen. Vervolgens waren er weinig kansen te zien en duurde het even voordat de 2-0 viel. Die kwam in de 59ste minuut tot stand en werd gemaakt door Patrick Schick. De spits kreeg de voorkeur boven Edin Dzeko, die nog wel inviel.

De wedstrijd was beslist toen Stephan El Shaarawy twintig minuten voor tijd op prachtige wijze de bal in de verre hoek deponeerde voor de 3-0. De aanvaller legde de eindstand in de slotfase ook nog vast op 4-1, want tussendoor maakte Gregoire Defrel de eretreffer namens Sampdoria.

Kluivert stond in de basis en deed tachtig minuten mee. Midweeks was hij ook al basisklant tegen CSKA Moskou in de Champions League. Zijn perspectief lijkt weer groter te worden, met zijn tweede basisplaats in een paar dagen tijd. Voor de wedstrijd tegen CSKA stond hij op 2 oktober voor het laatst aan de aftrap van een Roma-wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen