Ten Hag: "Lijkt zo dat Ajax en PSV ver boven de rest staan"

11 november 2018, 17:46

Volgens Erik ten Hag is er op dit moment een duidelijk niveauverschil tussen Ajax en PSV en de rest van de Eredivisie. Hoewel de trainer wat minder stellig is dan Matthijs de Ligt, erkent Ten Hag dat de Amsterdammers soms wat uitdaging missen. Zonder zich bovenmatig in te spannen won Ajax zondag met 1-7 van Excelsior.

Ajax wint dit seizoen vaak met ruime cijfers en krijgt weinig doelpunten tegen. "Op dit moment lijkt het zo dat PSV en Ajax ver boven de rest staan", aldus Ten Hag in gesprek met FOX Sports. De trainer ziet nog wel uitdaging voor zijn ploeg. "Er zijn ploegen in de Eredivisie die het Ajax en PSV ontzettend lastig kunnen maken. Het oogt alsof het heel makkelijk gaat, maar zo mogen we er niet over denken."

De Amsterdammers hadden een makkelijke middag op Woudestein. "We hebben 1-7 gewonnen, maar we hebben een goal tegen gekregen en we hadden er tien moeten maken", blijft Ten Hag kritisch. "We zijn op drie podia actief en daar willen we blijven. Dus we hebben nog heel wat testen en uitdagingen te gaan dit jaar."

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong werd op Woudestein na een uur spelen naar de kant gehaald. De middenvelder heeft last van een gekneusde heup. "Als het dan 4-1 staat, dan kan hij rust krijgen. Hij heeft een paar dagen om te herstellen. Richting het weekend zal het vast weer fit zijn", doelt hij op het Nations League-duel van Nederland tegen Frankrijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen