Feyenoord 'best of the rest' na winst op Heracles Almelo

11 november 2018, 18:44   Bijgewerkt: 11 november 2018, 18:52

Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op bezoek bij naaste concurrent Heracles Almelo. Het duel tussen de nummer vier en de nummer drie eindigde in 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers. Heracles speelde een uitstekende eerste helft en kreeg hierin ook de beste kansen. In de tweede helft moesten de Heraclieden alsnog hun meerdere erkennen in Feyenoord door een eigen goal van Janis Blaswich en een treffer van Jens Toornstra.

Het is tot nu toe nog niet het seizoen van Feyenoord. De kampioen van anderhalf jaar geleden bezet de derde plek, maar heeft de aansluiting met PSV en Ajax eigenlijk allang verloren waardoor een volgende titel slechts een illusie lijkt. Tegen Heracles Almelo, de nummer vier van de ranglijst, moest Feyenoord laten zien dat het 'the best of rest' is. De wedstrijd begon alleraardigst voor de bezoekers, maar drie mogelijkheden in korte tijd waren niet besteed aan Nicolai Jørgensen en Tonny Vilhena, keeper Blaswich redde tot tweemaal toe goed op deze pogingen. Hierna was het Heracles wat de klok sloeg. Een schitterende aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk bij Lerin Duarte. Hij verscheen oog in oog met Justin Bijlow, maar de jonge keeper van Feyenoord kwam razendsnel zijn goal uit en redde op de punter van Duarte. Niet veel later was Heracles weer dichtbij de openingstreffer. Na een actie van Adrian Dalmau belandde de bal per toeval bij Kristoffer Peterson, die haalde in een keer uit met de binnenkant van de voet, maar zag zijn inzet tegen de paal gaan. Heracles was de betere ploeg in deze fase en kwam via Tim Breukers en Kuwas veel door aan de rechterkant van het veld.

In de tweede helft zag men een ander Feyenoord. De bezoekers kwamen fel uit de kleedkamers en gooiden meer energie in de wedstrijd in vergelijking met de eerste helft. De eerste poging kwam van uitblinker Steven Berghuis, uit een vrije trap trapte de buitenspeler de bal schitterend richting de kruising, maar Blaswich redde fenomenaal. Mohammed Osman had hierna de openingstreffer op zijn schoen. Een slim balletje van Kuwas kwam bij Osman, die vrij uit kon halen vanaf de rand van de zestien. De middenvelder haalde geplaatst uit, maar Bijlow had een goede reflex in huis en bokste de bal naar de zijkant.

Dit betekende voor Feyenoord weer eens een uitoverwinning na drie niet gewonnen wedstrijden buitenshuis. Voor Heracles was dit de eerste competitienederlaag in eigen huis dit seizoen. Feyenoord laat hierdoor zien dat het 'the best of the rest' is. De Rotterdammers staan nu drie punten voor op nummer vier Heracles met de nog in te halen wedstrijd tegen VVV Venlo in het achterhoofd.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Tim Breukers 5, Bart Van Hintum 5, Stephen Sama 5, Dario van den Buijs 5,5;  Alexander Merkel 6, Lerin Duarte 7 (71. Jesper Drost 6.), Mohammed Osman 6,5; Brandley Kuwas 7, Adrian Dalmau 6 (80. Vincent Vermeij -), Kristoffer Peterson 7 (74. Dabney Dos Santos -)

Feyenoord: Justin Bijlow 7, Bart Nieuwkoop 7, Sven Van Beek 6, Jan-Arie Van der Heijden 6, Calvin Verdonk 6,5; Jordy Clasie8 , Jens Toornstra 6,5, Tonny Vilhena 7; Steven Berghuis 8,5, Nicolai Jørgensen 6,5 (81. Dylan Vente -), Sam Larsson 5 (86. Mohamed El Hankouri -)

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen