Man City wint stadsderby en herovert koppositie

11 november 2018, 19:24   Bijgewerkt: 11 november 2018, 19:34

Manchester City heeft zondag de derby van Manchester naar zich toegetrokken. In het Etihad Stadium rekende de ploeg van Pep Guardiola af met stadsgenoot Manchester United. David Silva, Sergio Agüero en Ilkay Gündogan scoorden namens de thuisploeg, Anthony Martial nam het doelpunt van de bezoekers voor zijn rekening. Door de 3-1 zege nemen The Citizens de koppositie in de Premier League weer over van Liverpool.

De grootste verrassing voorafgaand aan de burenruzie was de afwezigheid van Paul Pogba. De Franse middenvelder van Manchester United speelde midweeks tegen Juventus (1-2 winst), maar was niet fit genoeg om zondag in actie te komen in de Manchester derby. Zonder Pogba kwam United al vroeg in de wedstrijd op achterstand: na goed terugleggen van Bernardo Silva opende David Silva de score.

Met een 1-0 stand zochten de teams na een helft spelen de kleedkamers op. Vlak na rust verdubbelde de thuisploeg de marge. Met een kanonskogel zette Agüero de 2-0 op het scorebord. Tien minuten later kwam de spanning in de wedstrijd terug. Romelu Lukaku, koud in het veld, werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door doelman Ederson. Anthony Martial schoot vervolgens raak vanaf elf meter.

Het team van trainer José Mourinho slaagde er echter niet in om op gelijke hoogte te komen. Manchester City had de wedstrijd onder controle en liep door een doelpunt van Gündogan uit naar 3-1. Door de zege is het team van Guardiola weer de koploper van de Engelse competitie. Liverpool volgt op twee punten, Chelsea heeft vier punten minder dan de Premier League-koploper.

Arsenal - Wolverhampton Wanderers (1-1)

Arsenal slaagde er in het Emirates Stadium niet in om de volle buit te pakken tegen Wolverhampton Wanderers. Het team van trainer Unai Emery mocht zelfs blij zijn dat het voor eigen publiek niet verloor. Arsenal keek lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan door een goal van Ivan Cavaleiro. Vlak voor tijd tekende Henrikh Mkhitaryan voor de gelijkmaker.