Boca en River Plate spelen gelijk in eerste finaleduel

11 november 2018, 21:52   Bijgewerkt: 11 november 2018, 21:58

Het eerste finaleduel van de Copa Libertadores tussen aartsrivalen Boca Juniors en River Plate heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd, die door hevige regenval van zaterdag naar zondag werd verplaatst, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Boca Juniors kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar River Plate poetste twee keer de achterstand weg.

In Argentinië troffen de clubs elkaar al bijna tweehonderdvijftig keer, maar nooit eerder namen Boca Juniors en River Plate het tegen elkaar op in de finale van Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. De Superclásico zou eigenlijk op de zaterdag worden afgewerkt, maar werd door hevige regenval uitgesteld.

Het publiek in La Bombonera werd zondag niet teleurgesteld. In een wedstrijd die op en neer golfde nam Boca Juniors na iets meer dan een halfuur spelen de leiding. Ramón Ábila opende met een schot in de korte hoek de score. Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van het openingsdoelpunt, want uit de aftrap kwam River Plate op gelijke hoogte door een goal van Lucas Pratto.

Toch ging Boca Juniors met een voorsprong de rust in. Dário Benedetto, die in de eerst helft was ingevallen, maakte vlak voor rust de 2-1 door een vrije trap van Sebastián Villa met het hoofd te verlengen. Na rust kwam River Plate wederom op gelijke hoogte. De ongelukkige Carlos Izquierdoz passeerde zijn eigen doelman en zorgde er daarmee voor dat de eerste finalewedstrijd in 2-2 eindigde. Op 24 november wordt de return gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen