Dost met twee goals goud waard voor Sporting Portugal

11 november 2018, 22:55

Bas Dost heeft zondagavond laten zien waarom hij de voorbije tijd zo gemist werd bij Sporting Portugal. Met twee doelpunten zorgde de Nederlandse spits ervoor dat zijn ploeg het thuisduel met Chaves met 2-1 won. Dost opende de score, maakte vlak voor tijd de winnende goal en werd daarna onder luid applaus naar de kant gehaald.

In de vorige speelronde maakte Dost tegen Santa Clara na twee maanden blessureleed zijn rentree in de basis. Toen scoorde hij en zondag was het tegen Chaves weer twee keer raak voor de boomlange spits. Uit een knappe voorzet van Marco Acuña kopte Dost halverwege de eerste helft raak. Tien minuten voor tijd tekende Niltinho voor de 1-1, maar met een rake strafschop zorgde Dost er alsnog voor dat de winst naar Sporting ging.

De Portugese ploeg stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in de Primera Liga. De nieuwe trainer van Sporting, Marcel Keizer, bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Hij zal na de interlandperiode voor de eerste keer langs de lijn staan bij zijn nieuwe werkgever.