Dolberg: "Ik ben niet honderd procent blij met hoe het gaat"

12 november 2018, 12:06

De seizoensstart moest hij door een blessure zich voorbij laten gaan, maar Kasper Dolberg is inmiddels weer helemaal fit. In zeven competitieduels wist de Deense spits vijf keer het net te vinden. Het afgelopen weekend was het op Woudestein weer raak voor Dolberg. Ondanks zijn goal en de 1-7 winst tegen Excelsior is de spits niet helemaal tevreden.

"We hadden er tien moeten maken. We hadden meer moeten scoren, ik zeker", stelt Dolberg in gesprek met De Volkskrant. Hoewel de Deen dit seizoen bijna één op één loopt in de Eredivisie, is hij kritisch. "Ik ben niet honderd procent blij met hoe het gaat. Ik speel in een goed team."

Doordat Dolberg in de aanval wordt geflankeerd door Dusan Tadic en Hakim Ziyech, komt de Deen minder dan voorheen voor in het spel van Ajax. "Het is anders, dus natuurlijk heeft dat wat minpunten. Ik ben niet zoveel aan de bal als daarvoor. Ik moet meer focussen om op het juiste moment op de juiste plek in het strafschopgebied te zijn."

Wim Kieft zei onlangs in een column in De Telegraaf dat Dolberg in zijn eerste seizoen misschien wel 'te goed' speelde. "Hij lijkt me een erg slimme man, this guy. Ik denk niet dat je beter kan spelen dan je bent. Het is raar om dat te zeggen. Ik moet proberen dat niveau weer te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen