Keizer gepresenteerd: "Sporting is een geweldige uitdaging"

12 november 2018, 14:30

Marcel Keizer is maandagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Sporting Portugal. De 49-jarige oefenmeester vertelt bij zijn eerste persconferentie in Portugese dienst dat hij zin heeft in de nieuwe uitdaging. Zondag zag Keizer vanaf de tribune zijn nieuwe club met 2-1 winnen van Chaves.

Wat Keizer zag, beviel hem. "Ik heb gisteren de wedstrijd gezien en vond het goed en vermakelijk. De spelers hebben een fantastische teamgeest laten zien en met passie gespeeld. Ik denk dat er ruimte voor verbetering is, maar ik ben blij met de vertoonde passie", aldus de trainer, die door Sporting is weggehaald bij Al-Jazira.

Een jaar geleden was Keizer nog werkzaam bij Ajax. Nu gaat hij na een bewogen jaar aan de slag bij de Portugese topclub. "Het kan soms snel gaan. Een club als Sporting is een geweldige uitdaging voor mij, maar die uitdaging lag er bij Ajax ook. Een jaar geleden had ik niet verwacht dat ik hier zou zijn."

Keizer vertelt over zijn plannen in Lissabon. "Ik heb de filosofie waarbij ik aanvallend wil spelen met druk op de verdediging van de tegenstander. Als je bij een topclub wordt aangesteld, weet je dat je titels moet winnen. Maar laten we eerst voor zorgen dat het team goed staat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen