Spoorboekje: Oranje traint besloten, WK-organisator in actie

14 november 2018, 07:00   Bijgewerkt: 13 november 2018, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 14 november.

Nieuws

Twee Oranje-trainingen

Ronald Koeman werkt woensdag in de luwte hard aan het duel met Frankrijk in de Nations League. Na twee drukke dagen met de media vol op de neus, staan er twee trainingen gepland. Helaas zijn beide trainingsmomenten op de campus volledig besloten voor het publiek. Naast het grote Oranje mag ook Jong Oranje aan de bak.

Reacties op WK-plaatsing Oranje Vrouwen

In tegenstelling tot de mannen slagen de Oranje Leeuwinnen er wel in om de grote toernooi te bereiken de laatste jaren, al ging het ditmaal wel wat moeizaam. Ook de grande finale van de play-offs tegen Zwitserland (1-1) gaf weer voldoende stof tot napraten. Ongetwijfeld laten de dames hun blikken ook vooruit richten op het eindtoernooi in Frankrijk van komende zomer. 

Wedstrijden

Armenië Onder 19 - Oranje Onder 19 (14.00 uur)

Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar begint vanmiddag met een wedstrijd tegen gastland Armenië aan het vierlandentoernooi. Na het duel met de Armenen speelt Oranje Onder 19 nog twee wedstrijden. Over drie dagen staat een duel met de Duitse leeftijdsgenoten in de planning, weer drie dagen later is Portugal de tegenstander.

Zwitserland - Qatar (19.00 uur)

In 2022 organiseert Qatar het wereldkampioenschap, maar het is nog maar de vraag of het gastland dan zelf ook een rol van betekenis kan spelen. Het WK is nog heel ver weg, maar de komende jaren zal het gastland alles in het werk stellen om op de eindronde goed voor de dag te komen. De Qatarezen kunnen er vanavond tegen Zwitserland achterkomen hoe zij er op dit moment voorstaan.

Voetbal op tv

19.00 uur: Zwitserland - Qatar, Ziggo Voetbal, live verslag van de oefeninterland

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, talkshow over de actualiteiten in het voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen