Nuytinck, Ter Avest en Troost-Ekong krijgen Nicola als coach

13 november 2018, 19:30   Bijgewerkt: 13 november 2018, 19:40

Bram Nuytinck, Hidde ter Avest en William Troost-Ekong krijgen een nieuwe trainer bij Udinese. De Spaanse coach Julio Velázquez is dinsdagavond namelijk ontslagen bij de nummer zeventien van de Serie A. Afgelopen weekend verloor de ploeg op bezoek bij Empoli (2-1) en dat was voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen in het tegenvallende seizoen tot dusver. Niet veel later werd Davide Nicola als opvolger gepresenteerd.

Velázquez werd deze zomer aangesteld als opvolger van Igor Tudor. De Kroaat had aan het einde van vorig seizoen juist nog voor vier duels het stokje overgenomen van Massimo Oddo, die in november 2017 de opvolger was van de eveneens ontslagen Luigi Del Neri. Veel hielpen alle ontslagen niet: Udinese werd vorig seizoen slechts veertiende in de Serie A, vijf punten boven de degradatiestreep.

Dit seizoen heeft de ploeg slechts negen punten gepakt tot dusver, waardoor het in serieuze degradatienood verkeert. In de Coppa Italia ging het ook al mis tegen het vorig seizoen gedegradeerde Benevento. Eerder op de dag vond er ook bij hekkensluiter Chievo al een wisseling van de wacht plaats in de Serie A.

Nicola

Niet veel na het ontslag werd Nicola gepresenteerd als diens opvolger. De 45-jarige coach was eerder succesvol werkzaam bij Crotone, de club met wie hij zich op wonderbaarlijke wijze wist te handhaven in 2017. Een half jaar later besloot hij uiteindelijk op te stappen uit eigen beweging: een paar maanden later degradeerde de club uit het hoogste niveau van Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen