Martens vooral opgelucht na 'ongelofelijk moeilijke' kwalificatie

13 november 2018, 21:48

Bij Lieke Martens heerste vooral heel veel opluchting na de kwalificatie voor het WK in Frankrijk. Want zo vlekkeloos en prachtig als het EK in eigen land ging, zo moeizaam verliep de gehele kwalificatiereeks. Meermaals ontsnapte Oranje laat aan puntverlies - wat niet eens altijd lukte - en in de laatste groepsduel ging het tegen Noorwegen alsnog mis. Gelukkig boden de play-offs wél uitkomst. "Het ging ongelofelijk moeilijk", zuchtte een opgeluchte Martens over de kwalificatiereeks.

Direct na de wedstrijd (1-1) ging ze in op de kwalificatie van Oranje. "Via de play-offs hadden we nog één kans en die hebben we gepakt", wist ze tegenover Veronica. "Complimenten aan de ploeg. Uiteindelijk hebben we het wel verdiend om naar Frankrijk te gaan. Dit is heel belangrijk. Als je ziet hoe hard we hebben gewerkt, is het zeker verdiend."

Ook aanvoerster Sherida Spitse was blij en opgelucht, al zag ook zij dat Oranje ondanks de rode kaart van Anouk Dekker amper in de problemen kwam. "Het was even moeilijk, maar het stond achterin prima. Het verbaasde mij ook enorm dat ze geen druk zetten op ons", aldus de captain, die haar 155ste interland speelde. "We zijn ook niet in de problemen geweest en kregen zelfs de betere kansen."

Lees ook: Wiegman achteraf blij met verlies tegen Noorwegen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen