Gisteren gemist: Oranje-vrouwen naar het WK, Solari aangesteld

14 november 2018, 00:30   Bijgewerkt: 13 november 2018, 23:29

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 13 november.

Oranje Leeuwinnen met gemak naar WK ondanks 'rode' Dekker

Voor de tweede keer in de geschiedenis hebben de Oranje Leeuwinnen zich geplaatst voor een WK. Na de 3-0 overwinning in Utrecht van afgelopen vrijdag volstond dinsdagavond in het Zwitserse Schaffhausen een 1-1 gelijkspel. Omdat Anouk Dekker al na zeven minuten kon [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341541/dekker-schuldbewust-en-zegt-sorry-tegen-gedupeerde-roord/,_blank,inrukken met rood], leek het in de mist een zware avond te worden voor Oranje. Dat werd het niet, zeker toen Vivianne Miedema vlak na rust [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341535/video-miedema-schiet-10-oranje-vrouwen-op-cruciale-voorsprong/,_blank,voor de voorsprong zorgde].

Real Madrid stelt Solari aan als hoofdcoach tot 2021

Real Madrid heeft Santiago Solari aangesteld als de definitieve opvolger van Julen Lopetegui. De coach die de afgelopen duels interim-trainer was van De Koninklijke heeft het vertrouwen gekregen van het bestuur en tekent een contract tot en met de zomer van 2021 in de Spaanse hoofdstad. Daarmee halen onder andere België (met Roberto Martínez) en Tottenham Hotspur (met Mauricio Pochettino) opgelucht adem.

Nuytinck, Ter Avest en Troost-Ekong krijgen Nicola als coach

Bram Nuytinck, Hidde ter Avest en William Troost-Ekong krijgen een nieuwe trainer bij Udinese. De Spaanse coach Julio Velázquez is dinsdagavond namelijk ontslagen bij de nummer zeventien van de Serie A. Afgelopen weekend verloor de ploeg op bezoek bij Empoli (2-1) en dat was voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen in het tegenvallende seizoen tot dusver. Niet veel later werd Davide Nicola als opvolger gepresenteerd.

Veltman ligt op schema en is blij met terugkeer op het veld

Joël Veltman ligt op schema om in januari terug te keren in de A-selectie van Ajax. De verdediger ligt al maanden uit de roulatie met een zware blessure, maar keerde dinsdag terug op het veld in Amsterdam. De aanvoerder is op de weg terug en kijkt stiekem al naar de Champions League. "De achtste en kwartfinales van de Champions League, daar kom ik voor", glimlacht hij.

Wiegman achteraf blij met verlies tegen Noorwegen

Sarina Wiegman kon haar geluk niet op over de kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK in Frankrijk komende zomer. De coach van de dames was na het gelijkspel in Zwitserland (1-1), wat genoeg was voor het bereiken van het hoofdtoernooi, zichtbaar emotioneel en denkt dat haar ploeg de laatste maanden heel veel heeft geleerd. "Achteraf is het verlies in de poule tegen Noorwegen de beste leerschool geweest die we konden krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen