Verbeek: "Kans klein dat ik nog in Nederland aan slag ga"

14 november 2018, 09:05

Gertjan Verbeek schat in dat hij zijn laatste trainersklus in Nederland achter de rug heeft. De clubloze trainer voelt meer voor een avontuur, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Australië. "Nu kan dat nog. Want als de kleine eenmaal naar school moet, wil ik wel weer in Nederland zijn."

Verbeek wil over zijn toekomst ook niets uitsluiten. "Maar ik acht de kans heel klein dat ik ooit nog in Nederland aan de slag ga. En helemaal een club voor de kerst", zegt Verbeek in Panorama. "Dat ligt aan mezelf. Want dan kom je ongetwijfeld weer bij een club terecht die om degradatie speelt. En ik weet niet of ik daar trek in heb."

De Tovenaar van Jubbega vraagt zich ook af of zijn karakter matcht met een club in degradatiezorgen. "Ik mag graag veel invloed uitoefenen. Maar als je dingen gaat veranderen, kan dat ook tot nog meer onzekerheid leiden. Helemaal als je geen punten pakt. Dat is exact bij FC Twente gebeurd. Omdat er dan geen tijd is, word je geslachtofferd. Dat zijn de keiharde wetten van de topsport."

Na zijn ontslag bij Twente belden afgelopen zomer clubs uit landen als Kazachstan en Azerbeidzjan. Die wimpelde hij niet direct af. "Dat zeker niet. Want ook dat is natuurlijk een avontuur. Het is alleen nooit concreet geworden. Want nadat ze je eenmaal hebben gebeld, hoor je er nooit meer wat van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen