Spoorboekje: persconferentie Koeman, nieuws veranderagenda

15 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 15 november.

Nieuws

Eredivisie-clubs stemmen over veranderingsagenda

De Eredivisie-clubs stemmen vanochtend over de veranderingsagenda, die het Nederlandse voetbal een boost moet geven. Verdwijnt het kunstgras definitief, of is er een andere compromis gevonden? Komt er een nieuwe competitie-opzet, of blijft alles bij het oude? Dat zijn de belangrijkste vragen waarop de clubs vandaag antwoord geven.

{image[329483][right-half][]}Persconferentie Ronald Koeman

Ronald Koeman staat een dag voor het Nations League-duel met Frankrijk de pers te woord. Op de KNVB Campus in Zeist schuift vanmiddag ook een speler aan. Het Nederlands elftal meldt zich ook twee keer op het trainingsveld.

Wedstrijden

Kroatië - Spanje (20.45 uur)

Kroatië aast op eerherstel na de Spaanse afstraffing in oktober. Spanje stuurde de vice-wereldkampioen van het kastje naar de muur en won met 6-0. Maar ook de Spanjaarden hebben wat goed te maken. De wereldkampioen van 2010 liet zich in de vorige interlandperiode in eigen huis verrassen door Engeland: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/302003/uefa-nations-league-spanje-engeland/,_blank,2-3]. Spanje is koploper in [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1372/europa-uefa-nations-league-2018-2019/,_blank,groep 4 van Divisie A] en weet zich bij winst verzekerd van de Nations League-finaleronde. Kroatië pakte tot dusver één punt. Het voornaamste doel van de WK-surprise is dus ontlopen van degradatie.

België - IJsland (20.45 uur)

De finaleronde van de Nations League lonkt voor België, maar moet het deze interlandperiode wel afrekenen met IJsland en Zwitserland. Het reeds gedegradeerde IJsland is vanavond de tegenstander in het Koning Boudewijnstadion. België kan bij winst een marge van drie punten pakken op belager Zwitserland, dat de Rode Duivels komende zondag ontvangt. Dan valt de definitieve beslissing.

Oostenrijk - Bosnië-Herzegovina (20.45 uur)

Zien we Bosnië-Herzegovina terug in Divisie A van de volgende Nations League? De blauw-gelen staan op de rand van promotie. In hun laatste groepswedstrijd hebben ze genoeg aan een puntje tegen Oostenrijk, dat de enige overgebleven concurrent is. De Oostenrijkers spelen voor hun laatste kans. Het Alpenland moet in eerste instantie winnen van Bosnië, en later deze interlandperiode van het puntloze Noord-Ierland.

Voetbal op tv

20.15 uur: Nations League Switch, Ziggo Select, schakelprogramma Nations League-duels

20.45 uur: Kroatië - Spanje, Ziggo Voetbal, live verslag van het Nations League-duel

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, talkshow over de actualiteiten in het voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen